fredag 6 maj 2011

Ekorrens ekologiska

Ekologisk choklad finns ju snart i minsta lilla kiosk, men så mycket annat ekologiskt godis har i alla fall inte jag sett. Häromdagen testade jag dock denna godispåse från Ekorrens ekologiska. Det var gelégodis, sötlakrits och skumgodis i en liten påse. Helt OK, men ingen sensation. Jag gillar ju å andra sidan inte skumgodis något vidare och gelégodiset var lite i suraste laget. Men plus i kanten för att det börjar komma alternativ.

3 kommentarer:

  1. Det är väl priset som inte är så OK, men eko är eko och det är bra.

    SvaraRadera
  2. Jag bor granne med en liten affär som säljer ekologiska ätbara saker av olika slag.

    Där har jag faktiskt köpt ekologiskt hallongodis och lakritsgodis, som avklippta remmar typ. De var riktigt goda faktiskt.

    Annars har jag börjat undra lite vad som faktiskt krävs för att något ska få kallas ekologiskt. Steven påstår till exempel att mjölk från ekologiska gårdar hämtas i samma tankbilar som från gårdarna runt omkring som inte är ekologiska.

    SvaraRadera
  3. Emma - jo, priset var ju onekligen högre än för motsvarane icke-ekologiska påse

    Katarina - kul att det finns flera alternativ. Det onekligen lite av en djungel det här med ekologiskt och rättvisemärkt. Det låter ju verkligen inte braom mjölken hämtas i samma bilar och blandas. Just det trodde jag faktiskt verkligen var ekologiskt och olika hantering.

    SvaraRadera