torsdag 10 november 2011

Bebisstatus: 7 månader

Tänkte hinna med en 7-månadersstatus innan lille N hinner bli åtta månader ;)

Lille N just nu:

- har bytt från babysskydd till vanlig bilbarnstol. Han verkar nöjd.

- har en tredje tand på gång. Just nu gnisslar han med tänderna i underkäken mot den lilla tand i överkäken som bara precis brutit igenom. Läskigt!

- han "pratar" ännu mer än tidigare. Ett ljud är "amamamama" och det kan man ju med lite god vilja tolka som mamma ;)

- växer så det knakar (alt: är en riktig tjockis). Vi hade bara precis lagt undan kläderna i stl 68 och hämtat 74:orna när det kändes som allt han hade var för litet. Upp på vinden och hämta stl 80 också. Men jag måste säga att det har väldigt mycket med modell och hur urtvättat plagget är. Det finns 68:or som vi fått nya som forfarande passar och 80:or som är ärvda och vältvättade som känns trånga.

- kommer ibland upp på alla fyra och står där och gungar. Vad han ska ta sig till sedan vet han inte. Han rör sig däremot ganska bra i magläge och kan rotera för att nå leksaker. Tyvärr lyckas han ganska ofta putta sig själv bakåt och komma längre ifrån sakerna han vill nå. Ibland puttar ha in sig i ett hörn eller under en stol och fastnar.

- vaknar fortfarande ganska ofta på natten och tror att han är hungrig. Det har vi bestämt att han inte är. Han somnar någonstans mellan åtta och nio och får sedan en flaska runt tolv. Sedan får han lov att klara sig till femtiden då jag motvillig kan gå med på ett det kanske kan kallas morgon. Men det är bara för att han är så väluppfostrad att ha somnar om en stund till sedan. Idag vaknade han inte förrän halv sju. Det tar sig! ;)

Favoritleksakerna är prasslande papper, den pipande gummigiraffen och allt som låter och skramlar.

3 kommentarer:

  1. Å det är så mysigt med sådana här beskrivning! Säger jag som precis skrivit en för Isolde :)

    Isolde har börjat vakna på nätterna efter att förut sovit 8-5. Nu vill hon amma vid 3-4 men jag har också "inte före kl 5"-policy. Men i natt höll jag på att försöka få henne att somna om i nästan två timmar hon till slut fick amma och den metoden kanske inte direkt funkar? Kanske också ska väcka vid kl 12 eller amma när hon vil kl 03:30? Och hoppas att det bara är en fas?

    SvaraRadera
  2. Jag läste din lista och kom på massor av fler saker jag skulle ha skrivit ;)

    Hoppas för din skull att det är en kort fas (för en sådan är det säkert) som Isolde kommit in i.

    Den stol som vi köpte åt lilla T är en Maxi-Cosi Mobi(http://pregnolejbro.blogsome.com/2009/02/08/stor-stol-till-stor-tjej/). Den har vi verkligen varit nöjda med.
    Den vi fick av makens kollega var en äldre Graco (vet ej exakt modell), men den verkar bra den också.

    SvaraRadera