fredag 29 juli 2011

Döda ormar och kapsejsade kaniner

Ännu en dag med ostadigt väder. Nu kom ju inte regnet förrän på seneftermiddagen, men vi vågade inte chansa på utomhusaktiviteter utan tog oss till Helsingborg att besöka Tropikariet och Dunkers kulturhus.

Vi började med Tropikariet.



Vi var väl inte jätteimponerade, men det var ett helt OK utflyktsmål. Lilla T tyckte tyvärr att det mesta var ganska läskigt eller konstigt. Mörka rum med lösflygande fladdermöss och apor som hoppar fritt kan ju skrämma den bästa. Hon trodde också att ormarna, ödlorna och krokodilerna var döda - de rörde ju inte på sig alls!

Men hajarna var i alla fall väldigt fina.



Sedan åkte vi till Dunkers och åt först lite mellanmål på trappan utanför. Vädret var riktigt skapligt och vi lyckades inte uppbåda någon större entusiasm för någon av utställningarna. Så istället tog vi en promenad längs hamnkanten. Helsingborgsfestivalen var i full gång och vi hamnade mitt i den. Lilla T tittade länge på barn som testade Funballz och sedan åkte vi karusell.

I Helsingborg kan man också titta på kapsejsade kaniner ...



... och sitta på en väldigt stor stol.


2 kommentarer:

  1. Minns när vi var med en tvååring på Akvariet i Sthlm. Hon tyckte det var ordentligt läskigt. Det är ju ganska mörkt där inne.

    SvaraRadera
  2. Man kan ju förstå att det är lite läskigt när man inte är så stor.

    SvaraRadera