tisdag 19 juli 2011

På blöjfronten torrt

Vi har ju pott-tränat lilla T sedan början av juni. Trots att vi inte hade tänkt det från början blev det även träning på dagis sista veckan. Lilla T var så bestämd med att de nyinköpta trosorna skulle vara på även då och vi hade inte hjärta att neka henne när hon var så motiverad. Det var inte så många barn kvar på avdelningen sista veckan, så personalen hade tid att påminna henne. Hennes lilla kompis W är blöjfri så det passade också bra att uppmuntra T när han ändå skulle gå.

När vi var på vår semesterturné funkade det också fint (vi vågade dock inte chansa i bilen utan tog på blöja när vi körde långa sträckor), med få olyckor. Efter en hel dag på Astrid Lindgrens värld, med allt som fanns att upptäcka där, utan någon olycka bestämde vi att det var dags att betrakta henne som dagtorr och att hon skulle få gå och välja den där presenten när vi var hemma igen.

Så idag promenerade vi iväg till leksaksaffären och lilltjejen valde länge och noga. Vi föreslog lego, docksulky och andra saker, men vi kom därifrån med ett dussin Squinkies. Har ni hört talas om dem? Nej, inte vi heller. Troligen har inte lilla T det heller, men de var fina, små och, inte minst, många! ;)

Med det inte sagt att det inte händer någon enstaka olycka då och då, men på det stora hela torrt alltså.

7 kommentarer:

  1. Kom och tänka på Pet Shop-grejer som mitt kusinbarn har. Men hon kallar dem för sin ketchups :) (hon är snart 5 år)

    SvaraRadera
  2. Vad duktig hon är skulle jag också säga!

    SvaraRadera
  3. Squi... what??? Nej, aldrig vare sig sett eller hört talas om. Det kommer bli mycket sånt man måste lära sig framöver... puh...
    Men så duktig hon varit och slutat med blöja! :-)

    SvaraRadera
  4. Wow grattis!! Här är vi tyvärr långtffrån en dagtorr tjej. Däremot har hon varit nattorr hur länge som helst... Tror vi ska försöka ta tag i detta efter att jag kommer tillbaks från Sverige.
    :-)

    SvaraRadera
  5. Vi är glada och stolta att hon fixat det så snabbt. Men hon vill fortfarande "göra stort" i blöja (tydligen väldigt vanligt) och har blöjan på natten, så vi har en bit kvar innan blöjan är helt borta. Men detta är ett stort steg på vägen.

    SvaraRadera
  6. Duktiga tjejen! Det kan vara värt att snava över ett dussin småpryttlar ett tag :-).

    SvaraRadera
  7. Ja, det kan man absolut stå ut med;)

    SvaraRadera