onsdag 3 augusti 2011

Ännu en försenad present

För flera år sedan fick vännen M ett presentkort på en utflykt till Ven. Det var så länge sedan att vi inte ens kunde minnas vilken födelsedag det var. Nu blev det i alla fall av. Ön visade sig från sin bästa sida med strålande fint väder hela dagen (fastlandet hade visst rejäla störtskurar). Vi tog tiobåten över och hoppade direkt på bussen som tog oss längst upp på ön. Planen var sedan att gå tillbaka till båten och stanna till där vi tyckte det såg kul ut.. Ven är bara 4,5 kilometer, så även med barn är det en helt OK promenad.

Vi började med picknick på Kyrkbacken. Där är verkligen sött med den lilla hamnen och fina små hus. En liten strandremsa finns det också och många hade redan bänkat sig i sanden.Sedan kämpade vi oss upp för backen till Vens gamla kyrka där man har en fantastisk utsikt över Öresund. Kyrkan var tyvärr inte öppen än när vi var där (öppet 13-16) och vi orkade inte vänta utan promenerade vidare.

Vacker grind in till kyrkogården.

Vid prästasvängen hittade vi till lilla T:s lycka en lekplats och lille N kunde få lite mat i skuggan under ett träd. Vi tittade in på en konstutställning på Vens Kulturhus, lunchade i skuggan på Turistgården och tog oss sedan an Tycho Brahe-museet.

Roliga spel i museets trädgård.

Vi avslutade med att handla goda ostar och äta den berömda glassen från Hvens glassfabrik i hamnen. En riktigt trevlig dag.

Tips 1: boka båt så att du är säker på att komma med.
Tips 2: måndagar är en lite sämre dag även under högsäsong, då vissa håller måndagsstängt.

6 kommentarer:

 1. Ser ut att ha varit en riktigt mysig utflykt!

  SvaraRadera
 2. Var på Ven för mycket länge sedan. Kommer ihåg att de hade en väldigt söt souvernir av den flicka, som vi inhandlade, men som har försvunnit. Det var låååångt att gå, tyckte jag!
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Någon sådan souvenir såg jag inte. Det blev getost-souvenirer för vår del ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Dit skulle jag vilja åka någon gång!

  SvaraRadera
 5. Det kan jag verkligen rekommendera. Det är toppenfint. Många cyklar runt. Jag blev sugen på att bo över en natt vid något tillfälle - det finns flera övernattnings- och matställen som verkar trevliga.

  SvaraRadera