måndag 15 augusti 2011

Vardag

Då var det bara jag och lille N hemma igen.

Maken segade sig något motvilligt iväg till jobbet.

Lilla T var däremot väldigt glad för att sommarlovet var slut. Hon har frågat om det är dagisdag nästan varje morgon och hon har sett fram väldigt mycket emot att få börja på "storbarnsavdelningen". Nya kläder ska man ju ha till "skolstart" så ett paket med ny blommig klänning/tunika och lila manchesterbyxor väntade på lilla T i morse. Ett gäng med nya strumpor och trosor fanns det också, för bland sakerna vi packade och tog med oss idag fanns det inga blöjor :)

Sedan blev det kanske lite för mycket för lilltjejen, för det var ingen lätt match att få henne att äta frukost, borsta tänder och faktiskt ta på sig de där kläderna! Men när vi väl kom iväg cyklade hon i raskt fart och klev in på sin nya avdelning. Lite, lite blyg var hon i början, men när hon hittat sitt fack och sitt namn på flera ställen och förskolelärarna glatt hälsat henne välkommen började hon pussla. När jag pratat med pedagogerna lite om rutiner och annat och kom för att säga hej då, sa hon bara "jag har redan sagt hej då till dig mamma". Så var det med det ;)

Hoppas bara att resten av dagen går lika bra. Jag tror att det är en väldigt trött liten tjej jag får hem idag. Nu tar jag och lillkillen lite förmiddagsfika och ska sedan ge oss iväg för att hitta en födelsedagspresent till maken.

5 kommentarer:

 1. Antagligen rätt trött. Det brukar ta på krafterna med nya intryck. Men härligt att det gick så bra. Och kul att komma utan blöjor - det är stort, minns jag från förra hösten :-).

  SvaraRadera
 2. Ja, jag tänker att vi tar det väldigt lugnt på eftermiddagarna den här veckan.

  SvaraRadera
 3. Haha, vad skönt att hon tycker så mycket om sitt dagis!

  SvaraRadera
 4. Evasleva - ja, det är toppen.

  Jessica - verkligen. Och ni har ju också en stor tjej hemma hos er nu. Hoppas inskolningen går fint.

  SvaraRadera