måndag 29 augusti 2011

Dagens rätt

Ja, eller häromdagens rätt. Lille N testar "köpemat" i form av majs- och potatispuré.

Fredagens rätt - starka protester!

Lördagens rätt - fick mer puré i ansiktet och håret än i munnen.

Söndagens rätt - godkänt.5 kommentarer:

 1. Laga barnmaten själv och frys ner, det blir säkert mycket godare än att köpa barnmat på burk. Om du pratar med Mirren på www.vardagmedbarn.blogspot.com/ får du säkert en del tips. Hon har aldrig köpt en barnmatsburk vad jag vet.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jadå, i frysen finns redan ett lager av olika puréer. Men nu ville jag testa majs och jag minns från lilla T:s smakportionstid att majs var väldigt svårt att få en jämn puré av.
  Annars gör jag nog det mesta själv även denna gång(men någon burk kommer nog att slinka med då och då längre fram, de är bra när man är på språng eller när man bara inte orkar).
  Man får en bra folder av BVC och jag köpte en fin kokbok när lilla T var liten. Men några nya tips är ju aldrig fel :)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det är klart att du vet allt sånt - du är ju inte förstabarnsmamma :-)! Det var bara jag som var beskäftig som vanligt!

  Jag har ju ingen som helst erfarenhet av att göra puré av majs, däremot köpte jag heller aldrig barnmat (mer än en del fruktpuréer) när Mirren var liten - mest för att vi var så fattiga på den tiden...
  Många kramar!

  SvaraRadera
 4. Litet tips om du orkar göra majspuré: mixa majskornen med mixerstav innan du passerar dem. Då blir det inte så jobbigt :-).

  SvaraRadera
 5. Musiakanta - jag tog inte illa upp. Välmenade tips och råd är alltid välkomna. Kram!

  Pyrets mamma - jag tror att det var det där med två moment som jag tyckte var lite jobbigt förra gången. Det mesta räcker det ju med att bara mixa.

  SvaraRadera