torsdag 25 augusti 2011

En dag

Väcks av hungrig bebis. Ammar. Somnar en stund till. Väcks av makens väckarklocka. Försöker sova lite till. Upptjatad ur sängen av pigg 3-åring. Morgonstök. Så småningom är alla påklädda, mätta (någotsånär) och tandborstade (de som har tänder).

Gå med lilla T till förskolan i regnet. Gå hem med sovande bebis i regnet. Försöker ringa Försäkringskassan (vår kundservice är överbelastad just nu, var god försök igen senare).

Röjer i köket, dricker förmiddagskaffe, läser bloggar. Lille N vaknar. Ammar. Kollar på ett avsnitt av Mad Men. Försöker ringa Försäkringskassan (vår kundservice är överbelastad just nu, var god försök igen senare).

Leker med lille N. Bäddar en säng. Matar lille N med broccolipuré. Städar nerkladdat kök.
Försöker ringa Försäkringskassan (vår kundservice är överbelastad just nu, var god försök igen senare).

Äter filmjölkslunch. Ammar. Bloggar lite. Kollar på ett avsnitt av Mad Men med sovande bebis i knät. Leker titt-ut med lille N. Bäddar en säng (lille N hjälper till) och en spjälsäng.Sorterar och viker tvätt (lille N hjälper till). Försöker ringa Försäkringskassan. Får tid för att bli uppringd (hurra!).

Ammar. Kollar ett avsnitt av Mad Men. Får kontakt med F-kassan och hjälp med ärendet. Så bra! Eftermiddagskaffe, blankettfylleri, kortskriveri, tvättfixeri, plock-plock (lille N är snäll och sover under tiden).

Hämta lilla T för förskolan. Gå till mammagruppskompisen på trevlig fika (det var länge sedan!). Handlar på vägen hem (dåligt val med två trötta barn och alla andra som skulle handla). Skyndar hem för att laga mar. Maken är hemma och har börjat med maten (jippi!).

Ammar. Äter kvällsmat. Röjer i köket och lyssnar på maken och lilla T bygger tågbana. Ammar. Gör i ordning lille N för kvällen. Viker lakan, men barnen vill hellre leka titt-ut bland dem. Ammar (och lyssnar på maken som gör i ordning motvillig 3-åring för kvällen). Skumpar missnöjd bebis. Ligger på sängen och pratar med inte lika missnöjd bebis. Ammar igen - äntligen somnar lillkillen.

Plock, fix, dusch.

Nu: te och choklad :)

6 kommentarer:

 1. Mysigt! Även här leks det tittut. Att något sådant enkelt kan vara så roligt. :-)

  SvaraRadera
 2. Those are the says of our lives... :)

  Gick det inte att lösa via egen login? Intressant att veta att ibland måste man tyvärr ringa dem :(

  SvaraRadera
 3. Nej, det hade blivit fel i ett gammalt ärende och det kunde jag inte lösa via "mina sidor".

  SvaraRadera
 4. Låter som en härlig dag. Förutom det där med Försäkringskassan då ...

  Kram och trevlig helg! Snart måste vi ses!

  SvaraRadera
 5. Ja, rätt OK ändå :)
  Trevlig helg på dig också. Du får pyssla om dina stora skolbarn lite extra efter deras första vecka. Vill gärna ses - har mycket att funder på och kan behöva goda råd. Kanske kan jag och lille N komma ut till dig och gå en promenad en dag nästa vecka eller så. Kram!

  SvaraRadera