torsdag 11 augusti 2011

Kivik i regn

Idag åkte vi på utflykt med svärfar och hans sambo. Vädret var kanske inte det bästa, men det skulle ju skina upp framåt eftermiddagen. Vi körde till Kivik och började med lunch på Kiviks musteri där alla maträtter (utom barnmenyn) innehöll antingen äpple eller päron i någon form.


Efter lunchen tittade vi in på Äpplets hus och lärde oss om mustens historia och om hur väldigt många äppelsorter det finns (väldigt, väldigt många!).



Regnet hade inte lättat nämnvärt, men vi var optimister och körde ändå vidare till Kivik Art Center. Väl där konstaterade vi att det regnade ännu mer än förut och att nästan all konst var utomhus. Vi bestämde oss därför för att vänta med konsten till en annan dag och istället åka till en kaffestuga i närheten. Det var lättare sagt än gjort. Parkeringen var nämligen på en gräsplan. För att komma dit fick man köra nerför en ganska brant grässlänt. När man skulle åka därifrån skulle man köra uppför, men eftersom det hade regnat länge var det en väldigt blöt, lerig och slirig slänt. Jag tog sats och körde, men kom bara halvvägs. Sedan slirade bara däcken. Maken tog över, backade ner igen, tog fart och vi kom upp som tur var.

En mysig fika blev det i alla fall, men sedan vände vi tillbaka hem till svärfar. Tyvärr kom jag inte till Lisa Toffts ateljé den här gången heller, men det kanske blir tredje gången gillt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar