tisdag 30 november 2010

Några bilder från helgen

Helgen och mammas besök gick så vansinnigt fort. Men trots att lilla T var sjuk, så blev det en ganska mysig helg.

Den började redan på torsdagen och eftersom jag och lilla T var hemma kunde vi möta mamma vid tåget med bilen, så att hon slapp släpa resväskan (lastad med julklappar och vinterkläder till mig) i snön till bussen. Vi lastade in väskan i bilen och tog en fika på stan alla tre (lämpligt nog på Mormors bageri). Vi var också inne på leksaksaffären och skaffade en pulka - de försvinner tydligen ruskigt snabbt så fort snön kommer. Det är verkligen inte alla år man kan dra barn i pulka i centrala Lund i november!

På fredagen var lilla T fortfarande krasslig, så vi ringde till vårdcentralen och fick en tid. Mamma fick hänga med - hon brukar ju alltid säga att hon skulle vilja vara en vardagsmormor och vad är mer vardag än vab och vårdcentral ;)
Men det var inga större fel på lillskruttan men vi fick recept på hostmedicin och ett e-recept på antibiotika "om-utifall-att" febern inte gick ner. Trevlig läkare som ville att vi skulle kunna känna oss lugna över helgen med ett recept redo på jour-apoteket om vi hade behövts.

På eftermiddagen smet mamma ner på stan en liten stund och lilla T och jag slog in de första julkapparna (som skulle med resväskan hem) för i år och piffade till en amaryllis lite.





På kvällen smet maken och jag iväg på bio (Harry Potter) och lämnade lilla T och mormor hemma.

Lördagen tillbringade jag och mamma i Helsingör. Mysigt och juligt, men vädret var ju egentligen inte gjort för att vara ute i. Transporterna tog lite längre tid än vi räknat med, så vi fick överlåta adventspyntandet åt maken och lilla T. Det var väldigt mysigt att komma hem när adventsljusstakarna lyste upp fönstren och lilltjejen satt i soffan med sin luciakrona i plysch. jag känner inte riktigt att jag fått utlopp för mitt adventspyntsbehov, men det kommer ju flera adventssöndagar redan i år ;)

På adventssöndagen blev det pepparkaksbak följt av fika och öppnande av adventspaket som lilla T:s moster hade skickat med ner (ett för varje adventssöndag).

En liten tur till Julstöket på Kulturen och till ljusträdet i Lundagård blev det också, precis som man ska på första advent.
Och sedan var helgen redan slut! På måndagsmorgonen sa jag ett snabbt hej då till mamma som iofs fick lite extra tid med lilla T på morgonen tack vare ytterligare en vab-dag, men som sedan tog tåget tillbaka till Metropolen.
Nu åker inte vi upp till jul detta år, så vi får se när vi ses nästa gång.

4 kommentarer:

  1. Vilken jättemysig helg trots förkylning. Mysigt att ni hann med så mycket och skönt att lilla T är bättre igen!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja, det blev ju ändå en bra helg. Kram!

    SvaraRadera
  3. Så ni firar jul med makens familj i år? Eller bor de också långt borta? Fint omslagspapper på julklappen!

    SvaraRadera
  4. Vi firar med M:s föräldrar. De bor i Skåne båda två, men på olika håll, så det blir dubblet av allt.

    Tack - paketgrejorna kommer från lagerhouse - vanligt vitt paketpapper, rutigt snöre och "färdiga" lacksigill i form av klistermärkken.

    SvaraRadera