lördag 13 augusti 2011

En bättre dag

Pärlpyssel, pytt i panna, picknick, pizza och popcorn sammanfattar den här dagen.

En bättre dag än gårdagen. Det behövdes iofs inte särskilt mycket för att åstadkomma det ...
Efter en relativt bra natt och en frukost med nybakade scones (med fantastisk hallon/rabarber/vanilj-marmelad från Hallongården) var det ju redan en riktigt bra dag.

Vi småfixade lite här hemma. Maken badade lille N. Lilla T ville lägga pärlplatta, men det var mest mamman som pärlade för lilltjejen "fick så ont i armarna". Nåväl, ansträngningarna uppskattades i alla fall ;)

Efter lunchen bestämde vi oss för att - trots vädret - åka en tur till Skrylle. Det började regna när vi körde dit, men vi hade garderat oss med regnkläder och när vi väl kom fram till picknickstället var det uppehåll igen (men regnkläderna kom till nytta ändå när lilla T råkade spilla ut sin choklad över oss alla).

Vi kollade lite på myror (och konstaterade att de gärna äter äppelkaka, men inte rönnbär) och lekte på lekplatsen innan vi åkte hem igen.
Ingen orkade laga mat, så det blev hämtpizza till kvällsmat följt av bad och hårklippning för lilla T och sedan film och popcorn innan nattningen. När barnen somnat bytte maken och jag film. Istället för Djungelboken blev det Norwegian Wood. Det var ingen munter film, men vi har försökt se den hela sommaren utan att riktigt orka. Men nu är det dags att sova. God natt!

3 kommentarer:

 1. Åh, det låter ju jättehärligt! På ett sätt längtar jag tills Gibson slutar sova middag. Det blir så mycket lättare att göra små utflykter då, och dagen blir inte så uppstyckad som nu. Men, nog är det skönt att få slappna av lite de timmarna han sover på eftermiddagen...=)

  SvaraRadera
 2. Hihi, vad barn hittar på grejer alltså! :)

  SvaraRadera
 3. Finelina - Det var både bra och dåligt när lilla T slutade sova av precis de anledningarna du nämnder ;)

  Anna - eller hur! Men det är ju ett ganska tungt jobb att lägga pärlplatta förstås ;)

  SvaraRadera