onsdag 24 augusti 2011

Snabb pannacotta

I senaste numret av Buffé fanns ett recept på en snabb moccapannacotta som vi testade igår. Istället för gelatin använder man gelésocker (syltsocker) och då stelnar det snabbt (och passar för vegetarianer). Kanske inte lika smarrigt som en "riktig" pannacotta, men gott, enkelt och snabbt.

Gör så här (4 pers):
Blanda 3/4 dl gelésocker och 3 dl grädde i en kastrull. Låt koka i 1 minut. Rör i 2 tsk vaniljsocker och 2 tsk snabbkaffepulver. Häll genast upp i fyra glas och låt stelna i kyl i ca. 3 timmar. Dekorera med bär.

Våra stelnade på 1½ timme. Till lilla T bytte jag snabbkaffepulvret mot lite kakao och det fungerade också fint. Det gäller att vara snabb med att hälla i smaksättningen, för smeten började stelna snabbt och då klumpade smaksättningen sig lite.
För att få ännu mer vuxensmak tipsar Buffé om att blanda bären med lite socker och rom innan man toppar pannacottan med dem.

3 kommentarer:

  1. Jag såg den också och har tänkt testa men glömmer att köpa gelesocker. Nu blev jag ännu mer sugen....

    SvaraRadera
  2. Jättebra tips för en som har två vegetarianer i familjen. Laktodito, som väl är.

    Läste just att din mamma har erbjudit sig att hämta er i Stockholm - då är det väl bra med flyget...
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Amy - väl värt att testa.

    Musikanta - då passar ju det här perfekt.

    Resan verkar ordna sig med tågsällskap. Kram!

    SvaraRadera